abonneren

Windows Mobile 6.1

Microsoft heeft een nieuwe versie van Windows Mobile uitgebracht. Versie 6.1 bevat kleine verbeteringen, maar voor het grote nieuws zult u op versie 7 moeten wachten.

De twee grootste verbeteringen in Windows Mobile 6.1: een vernieuwde mobiele browser en een aangepaste sms-applicatie. Internet Explorer Mobile ondersteunt voortaan Flash en Silverlight, u kunt schermvullend webpagina's bekijken en inzoomen op specifieke delen van webpagina's. Een groot nadeel vinden we dat de browser zich voordoet als een desktopbrowser. Daardoor worden mobiele versies van websites - indien aanwezig - niet meer getoond.

De threaded sms-applicatie zorgt ervoor dat sms-berichten in chatweergave worden getoond. U kunt daarmee beter zicht houden op de conversatie die u met een specifieke persoon hebt gevoerd. Totaal nieuw is het niet: de Palm Treo 750 had het al veel langer. Voor beginnende gebruikers is het setup-proces vereenvoudigd: het instellen van e-mail, een bluetooth-headset of een draadloos netwerk is makkelijker geworden. Het startscherm heeft meer functionaliteit gekregen: u ziet gemiste gesprekken en hebt bijvoorbeeld knoppen voor het afspelen van muziek onder handbereik. Toch kampt Microsoft met het probleem dat Windows Mobile jarenlang geen grondige vernieuwing heeft doorgemaakt. Pas met Windows Mobile 7 gaat dat veranderen: vingerbewegings- en touchfuncties zijn gepland in 2009.

Consumententoestellen met Windows Mobile 6.1 die al zijn gepland, zijn de Sony Ericsson Xperia X1 en de Mio Lovebird. Samsung, vanouds sterk in de consumentenmarkt, probeert met de Samsung i780 een brug te slaan tussen zakelijk en privé.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • verbeterde browser
  • weinig vernieuwingen
  • browser doet zich voor als desktop browser
Of u een upgrade naar Windows Mobile 6.1 krijgt, is afhankelijk van uw toestelfabrikant of operator. HP gaat voor reeds verkochte iPAQ-toestellen in ieder geval geen upgrade uitbrengen, maar voor toestellen zoals de HTC TyTN II en de Samsung BlackJack komt die update er wel. En anders kunt u altijd terecht bij de vele (illegale) roms die op internet circuleren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord