WhatsApp verandert 'Levenslang' abonnement naar 'Onbekende looptijd'

WhatsApp heeft de melding voor een 'Levenslang abonnement' verwijderd in een nieuwe bèta-versie van de app. In de Android-versie is de melding helemaal verdwenen, terwijl de Windows Phone-versie juist zegt dat de einddatum van het abonnement 'Onbekend' is.

Dat is opvallend, want WhatsApp kondigde vorige maand nog aan de app helemaal gratis te maken.

'Levenslang' weg

In de nieuwe bèta-update van de app is te zien hoe WhatsApp dat betaalmodel op de schop lijkt te gooien. In de Android-app is bijvoorbeeld te zien dat de betaaltermijn 'Levenslang' is verwijderd. Dat is echter nog te verklaren als je denkt dat WhatsApp voor iedereen helemaal gratis wordt.
 

 

Windows Phone

Interessanter is echter wat er gebeurt in een update op Windows Phone. Daar is de looptijd van een levenslang abonnement veranderd naar 'Onbekend'. Ook zijn er twee knoppen toegevoegd aan het accountscherm: 'Verlenging kopen' en 'Aankooplink e-mailen'

 

 

 

 

Onduidelijk

Het is niet duidelijk wat dat betekent voor de toekomst van WhatsApp, en of het verdienmodel opnieuw wordt veranderd. Dat lijkt niet logisch, want dat gaat in tegen het verdienmodel van WhatsApp en Facebook.

We hebben WhatsApp om een reactie gevraagd, maar daar nog geen antwoord op ontvangen.

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: android, windows phone, gratis, whatsapp