WhatsApp-update laat gebruikers onderschriften aan foto's toevoegen

WhatsApp heeft een update gekregen waardoor gebruikers een onderschrift kunnen toevoegen aan foto's. Die tekst kan gelijk bij de afbeelding geplaatst worden zodra die is gemaakt.

De nieuwe functie zit nog in de bèta-versie van de app, die alleen de website te downloaden is. In het scherm waar je foto's kunt selecteren voor je ze verstuurt, kun je op de foto tikken en er een onderschrift bij zetten. Je hoeft dan geen aparte tekst meer te schrijven in een nieuwe tekstballon.

Nieuwe gebruikers

De functie is voorlopig alleen zichtbaar voor zowel verstuurders en ontvangers van de foto. Als de ontvanger nog alleen de oude versie van WhatsApp gebruikt, zal hij het fotobijschrift niet zien. In plaats daarvan komt de tekst tevoorschijn op de ouderwetse manier: gewoon als apart bericht.

Chats archiveren

Het is niet de enige vernieuwing die WhatsApp heeft doorgevoerd. Op de iPhone kunnen gebruikers nu ook chats uit hun lijst vegen en archiveren. Ook is de locatiedienst wat beter geworden; gebruikers kunnen nu het pinnetje precies neerzetten waar zij op dat moment zijn, in plaats van alleen bij plaatsen in de buurt.

Ook al lijken de verbeteringen maar klein, toch zijn het de grootste sinds WhatsApp in februari werd overgenomen door Facebook. De versie komt binnenkort in de App Store en de Play Store.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: app