'WhatsApp op pc komt eraan'

WhatsApp op de pc kunnen gebruiken is tot nu toe één van de meestgevraagde features van de chatdienst geweest, maar tot nu toe was dat nog niet mogelijk. Nu lijkt het er echter wel op dat WhatsApp werkt aan een desktopversie. Dat zou blijken uit de broncode van de beta-app van WhatsApp, ontdekte AndroidWorld.

Daaruit zou blijken dat WhatsApp aan een webvariant werkt, die je in je browser kunt gebruiken.
 

QR-codes

AndroidWorld bestudeerde de broncode van de laatste versie van WhatsApp, een beta-app die alleen nog te downloaden is via de website. Uit die source-code zou blijken dat WhatsApp QR-codes implementeert in zijn dienst. Die worden doorgaans vooral gebruikt om informatie van papier of van andere beeldschermen naar je smartphone te sturen.

 

Synchronisatie

AndroidWorld concludeert daaruit dat WhatsApp QR-codes gaat inzetten om een webversie te bouwen waarmee je je telefoon kunt synchroniseren. Dat synchroniseren is wel lastig, omdat WhatsApp geen gebruik maakt van centrale accounts, maar alleen telefoonnummers. Ook worden berichten niet opgeslagen op de server en heeft de dienst onlangs eind-tot-eind-encryptie toegevoegd, wat een desktop-variant van WhatsApp lastig kan maken.

 

 

Domeinnaam

AndroidWorld ontdekte ook dat WhatsApp onlangs een speciale domeinnaam in gebruik heeft genomen: web.whatsapp.com. Die wordt beveiligd, wat er op zou duiden dat het subdomein nu als testomgeving wordt gebruikt.

 

 

Onduidelijk

Het is niet helemaal duidelijk hoe WhatsApp op de pc er precies uit zou zien en hoe het zou werken, maar het lijkt erop dat de dienst in ieder geval actief aan een desktop-variant werkt. Dat is niet ondenkbaar, want de ruim half miljard gebruikers van WhatsApp schreeuwen al jaren om een pc-versie. Alternatieven voor WhatsApp, zoals Hangouts, Facebook Messenger of Telegram hebben al veel langer een desktop-versie, maar WhatsApp wilde daar nooit aan beginnen. Blijkbaar wordt er toch naar de 600 miljoen gebruikers geluisterd. Het is afwachten tot WhatsApp definitief iets bekend maakt over een pc-versie, zodat we meer details kunnen geven.

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: pc, app, desktop, whatsapp op pc