WhatsApp ontkent overname door Facebook

WhatsApp ontkent de mogelijke overname door Facebook. Deze ontkenning is een reactie op de overnamegeruchten die als eerste werden gemeld door de website TechCrunch.

TechCrunch meldde afgelopen zondag dat Facebook mogelijk WhatsApp wil overnemen. De website baseerde zich op bronnen die naar eigen zeggen dichtbij deze zaak staan. Neeraj Arora, een van de kopstukken van WhatsApp, heeft in een reactie tegen VentureBeat laten weten dat dit niet juist is. “Het artikel van TechCrunch is een gerucht en feitelijk onjuist”. Arora heeft voor de rest geen nadere toelichting gegeven over deze kwestie.

De overnamegeruchten worden gevoed door een interview dat Mark Zuckerberg van Facebook had met Bloomberg Businessweek. Zuckerberg zei dat in zijn ogen de mobiele platformen duidelijk de toekomst hebben. In het verleden hebben zowel Facebook als Google al eerder belangstelling getoond voor WhatsApp.

Ook Facebook heeft een reactie gegeven op deze overnamegeruchten. Tegen AllThingsD verklaart de sociale media website geen commentaar te geven op geruchten of speculatie.

Bron: VentureBeat

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Apps

Tags: sociale media, messengers