WhatsApp gaat gratis bellen mogelijk maken

Het wordt snel mogelijk om via WhatsApp te kunnen bellen naar andere WhatsApp-gebruikers. Dat zou blijken uit permissies die de app ineens nodig heeft, waarin staat te lezen dat WhatsApp graag gebruik wil maken van je microfoon "voor het houden van telefoongesprekken."

WhatsApp belooft al maanden dat VoIP-bellen naar andere gebruikers er aan zit te komen, maar tot nu toe waren die plannen nog niet concreet. Ook nu is de functie nog niet door WhatsApp bevestigd, maar een ontwikkelaar NDTV.com ontdekte dat de WhatsApp-versie op iOS wel om heel specifieke permissies vraagt.

Nieuwe permissies

Gebruikers die WhatsApp geen toegang hebben gegeven tot hun microfoon, krijgen sinds kort de melding dat microfoontoegang toch nodig is "voor het versturen van gesproken berichten en het kunnen voeren van gesprekken." Dat duidt er volgens NDTV.com op dat je binnenkort naar andere gebruikers kunt bellen.

Gratis bellen

Sinds augustus 2013 biedt WhatsApp wel de mogelijkheid om spraakberichten te versturen naar gebruikers, maar echt internetbellen zat er toen nog niet in. Als het klopt dat de permissies echt gebruikt worden om te bellen, zou dat betekenen dat je binnenkort naar al je WhatsApp-vrienden kan bellen met alleen een internetverbinding. Inmiddels heeft WhatsApp 600 miljoen gebruikers, dus we zijn benieuwd wat de grote telecomproviders van dergelijke plannen vinden...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: