WhatsApp-alternatief Telegram heeft 50 miljoen dagelijkse gebruikers

Telegram, het privacyvriendelijke alternatief voor WhatsApp, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Met de app worden dagelijks een miljard berichten verstuurd, en Telegram mag dagelijks op 50 miljoen actieve gebruikers rekenen.
Dat melden de ontwikkelaars op hun eigen website. De makers van Telegram staan perplex van het gigantische aantal nieuwe gebruikers, en noemen de aantallen 'insane'.

De dienst krijgt er dagelijks nog een miljoen nieuwe gebruikers bij, en heeft er momenteel 50 miljoen die de dienst zeker één keer per dag gebruiken.

WhatsApp-alternatief

Telegram werd in februari plotsklaps bekend toen WhatsApp werd gekocht door Facebook. Veel gebruikers voelden zich niet meer veilig bij de populaire chat-app en gingen op zoek naar een alternatief. Telegram lijkt qua uiterlijk precies op WhatsApp, maar heeft een veel betere beveiliging. Zo worden alle berichten versleuteld en zijn chats makkelijker te wissen.

Updates

Telegram wordt ook regelmatig voorzien van nieuwe updates, waardoor de dienst nóg veiliger wordt. Zo is het sinds kort mogelijk om andere gebruikers alleen met een gebruikersnaam te vinden. Telegram is te downloaden voor Android, iOS en Windows Phone, maar is daarnaast via wat omwegen ook via de browser te gebruiken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: sociale media