Wellicht nieuwe Spotify-functies op komst voor niet-betalende gebruikers

Er komt volgens geruchten nieuwe functionaliteit in Spotify, waarmee niet-betalende gebruikers extra mogelijkheden krijgen. De zogeheten Jump In-functiie maakt het mogelijk om muziek on demand te luisteren.

Gebruikers van Spotify die niet betalen voor de dienst hebben vaak beperktere mogelijkheden dan degenen die dat wel doen. Met de nieuwe Jump In-functie kunnen ook niet-betalende gebruikers direct een ander nummer kiezem om af te spelen, in plaats van alleen maar gebruik te kunnen maken van de shuffle-functie.

Voorkeursmuziek

Niet-betalende gebruikers moeten er nu maar vanuit gaan dat de afspeellijst precies aansluit op de muziekvoorkeur. Met de Jump In-functie kan een gebruiker echter direct naar een ander nummer luisteren, iets wat nu niet mogelijk is. Alhoewel Spotify deze functie volgens geruchten graag wil implementeren, is het een en ander wel afhankelijk van wat de muzieklabels willen. Zij moeten akkoord gaan met deze functie, omdat het ook een rechtenkwestie is; voor het afspelen van muziek moet Spotify een deel afdragen aan de muziekindustrie en de rechthebbenden.

Bron: The Verge

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: spotify