Vine heeft al meer dan 40 miljoen gebruikers

Videodienst Vine heeft inmiddels al 40 miljoen gebruikers. Het platform kwam in januari beschikbaar voor iPhone en in juni voor Android. Met Vine kunnen video's van zes seconden worden geschoten en gedeeld.

 

Vine, van Twitter, telt inmiddels al 40 miljoen gebruikers. Het gaat hierbij dan wel om geregistreerde gebruikers en niet om actieve gebruikers. Het aantal actieve gebruikers zal natuurlijk lager liggen aangezien er altijd gebruikers zijn die zich wel registreren maar de dienst (nog) niet gebruiken. De dienst is sinds januari van dit jaar beschikbaar en het maken en delen van korte video’s blijkterg populair. Het zorgt voor een aantal creatieve en grappgie video's en ook YouTube staat inmiddels al vol van de Vine- videocompilaties. De korte video's doen denken aan animated gifs.

IFrame

Concurrentie voor Vine

Vine krijgt er wel concurrentie bij; in juni kwam Instagram (met 130 miljoen gebruikers) ook met de mogelijkheid om korte video’s te delen en ging het daarmee direct de strijd aan met Vine.  Begin deze maand lanceerde twee YouTube-oprichters met MixBit ook een app voor het maken en delen van video’s. Bij MixBit is het ook mogelijk om lange video’s te schieten maar bij Instagram en Vine gaat het om video’s van respectievelijk 15 en 6 seconden. 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Apps

Tags: vine