abonneren

Viber

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Sms'en is ouderwets, gezien de opmars WhatsApp voor iOS en Android. Met mobiel bellen gaat het langzaam diezelfde kant op, zeker nu een nieuwe lichting voip-apps goedkoop bellen nog laagdrempeliger maakt. We bespreken 8 voip-apps, met vandaag: Viber.

Viber behoort tot een nieuwe generatie laagdrempelige voip-apps, die werkt zonder gebruikersnaam, wachtwoord, registratie en vooral zonder de noodzaak om buddy’s toe te voegen, zoals bij Skype. Je telefoonnummer is je identiteit, er is slechts eenmalig activatering nodig met een code per sms. In de app kun je direct je huidige contactenlijst oproepen, waarin met een icoontje wordt aangegeven wie Viber reeds heeft geïnstalleerd. Opvallend genoeg staan alle mensen van wie we weten dat ze een iPhone hebben in de contactenlijst aangemerkt als Viber-gebruiker. Er is dus al een behoorlijke gebruikersgroep.

Viber draait prima op de achtergrond, zonder de accu te belasten, en inkomende gesprekken worden via notificaties afgehandeld. Versies voor Android en Blackberry zijn aangekondigd, maar vooralsnog is het alleen voor de iPhone beschikbaar. Er bestaat wel een bètaprogramma voor Android. Met de laatste versie kun je ook gratis tekstberichten naar je Viber-contacten sturen in chatstijl, zoals we dat van WhatsApp kennen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer gebruiksvriendelijk
  • veel iPhone-gebruikers met Viber
  • alleen voor iPhone
Viber is hip en wint vanwege het enorme gebruiksgemak, waardoor het met uitbreiding naar andere platforms zeer veel potentie heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord