abonneren

Versleutelde chat-app Signal nu als desktop-app te gebruiken

De versleutelde chat-app Signal komt ook als plugin voor Chrome beschikbaar. Daardoor is het programma ook via de desktop gebruiken - al moet je daarvoor wel je emailadres afstaan aan de makers.
Signal is een chat-applicatie waarbij alle communicatie eind-tot-eind-encryptie heeft. De app komt van het bedrijf Open Whisper Systems, en werd vooral bekend omdat Edward Snowden het gebruikte.


Koppeling met telefoon

De applicatie die nu beschikbaar is, is een app voor Chrome. Die werkt op dezelfde manier als WhatsApp voor de pc, waarbij je een actieve verbinding moet hebben met je telefoon om berichten te synchroniseren. Omdat de berichten niet op een server worden opgeslagen, moet die verbinding in stand blijven.

Bèta

Voorlopig gaat het nog om een bèta-versie, die bovendien alleen nog met Android werkt. Wie Signal wil testen, moet zich eerst aanmelden met een mailadres. Je kunt je hier aanmelden voor de bèta. De source code van Signal staat bovendien op GitHub.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: Android, Desktop, Signal

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord