}
abonneren

Truphone

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sms'en is ouderwets, gezien de opmars WhatsApp voor iOS en Android. Met mobiel bellen gaat het langzaam diezelfde kant op, zeker nu een nieuwe lichting voip-apps goedkoop bellen nog laagdrempeliger maakt. We bespreken 8 voip-apps, met vandaag: Truphone.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Truphone, of kortweg Tru, is al sinds 2006 beschikbaar voor Symbian en was in de zomer van 2008 de eerste voip-app voor de iPhone. De Android-versie was eveneens snel klaar. Daarnaast bedient het gebruikers van Symbian en BlackBerry, maar die uitvoeringen zijn minder compleet. Op de BlackBerry kun je bijvoorbeeld alleen voordelig bellen naar gewone nummers op basis van beltegoed. Met de andere uitvoeringen kun je ook gratis onderling bellen en chatten, zowel via 3G als wifi. Tevens kun je chatten met vrienden bij onder meer Facebook en MSN Messenger als je die netwerken toevoegt.

In tegenstelling tot Fring en Nimbuzz kun je bij Truphone ook Skype toevoegen, zodat je die contacten kunt bellen, al mislukt het toevoegen van dit netwerk bij onze test op een iPhone 4. Het opzetten van gesprekken naar andere Truphone-gebruikers blijkt ook wel eens te haperen. Aardig is wel dat Truphone ook op de iPad het volledige scherm benut.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • ondersteuning voor andere netwerken
  • geschikt voor iPad
  • niet gebruiksvriendelijk
  • haperingen
Truphone is voor veel mobiele besturingssystemen geschikt maar is niet gebruiksvriendelijk genoeg.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI