Streamingdienst Tidal biedt muziek in cd-kwaliteit

Een nieuwe streamingdienst is vanaf vandaag in Nederland beschikbaar. Tidal biedt audio aan in hoge kwaliteit, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.

Tidal bestaat al langer, voornamelijk in de Verenigde Staten is heeft het al wat voeten aan de grond, maar sinds vandaag is de streamingdienst ook in Nederland beschikbaar.

Gebruikers van de dienst krijgen hoge kwaliteit audio: de streams worden in het flac-formaat verstuurd en hebben een kwaliteit van 1411 Kbps, wat overeenkomt met de geluidskwaliteit van een cd. Deze streamingkwaliteit is zo'n vier maal hoger dan Spotify.

Prijzig

Voor die betere geluidskwaliteit moet wel flink in de buidel getast worden. Een maandabonnement kost namelijk € 19,99. Voor dat geld krijg je dus die hogere kwaliteit - die overigens ook meer bandbreedte vergt - en toegang tot zo'n 25 miljoen nummers, geheel advertentievrij. Via de Tidal-app kun je instellen welke geluidskwaliteit je wilt gebruiken. Daarbij is het mogelijk om voor een stream te kiezen die een lagere bandbreedte heeft.

Naast muziek kun je via Tidal ook tal van muziekvideo's bekijken. Er zijn apps beschikbaar voor iOS en Android, voor Windows Phone is geen software beschikbaar. Wel kun je Tidal gebruiken op een Windows-pc of Mac, en is er een browserversie voor bijvoorbeeld Chrome OS.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: tidal, streamingdienst