Spotify Connect: muziek streamen naar speakers

Spotify wil het makkelijker maken om muziek te beluisteren op externe speakers. De onderneming komt daarom met een nieuwe mogelijkheid, Spotify Connect, waarbij smartphones als afstandsbediening gebruikt kunnen worden om Spotify-muziek op externe speakers af te spelen.

Het idee achter Spotify Connect is dat je luistergedrag wordt bijgehouden in de cloud en dat je op elk moment kunt doorluisteren op een ander apparaat, waaronder ook externe speakers. De speakers moeten wel compatibel zijn met Spotify Connect -- bestaande speakers kunnen alleen met de nieuwe feature werken als ze over draadloze functionaliteit beschikken en een firmware upgrade krijgen. Interessant is dat de technologie geen concurrent is voor Apple's AirPlay: AirPlay speelt in principe muziek van de smartphone zelf naar een extern apparaat, bij Spotify Connect is de smartphone alleen afstandsbediening. De muziek wordt door de externe speaker rechtstreeks vanaf het internet geplukt.

Als dit gecompliceerd klinkt, geen nood: Spotify heeft het proces vrij eenvoudig gemaakt. Heb je de laatste versie van Spotify voor iPhone of iPad dan zie je nu een nieuw Connect-logo'tje naast de bedieningsknoppen voor muziek. Klik op dit logo en je kunt kiezen uit apparaten die Spotify Connect ondersteunen, net als bij AirPlay. Het afspelen vervolgt dan naadloos op het nieuwe apparaat. Spotify heeft aangekondigd dat het inmiddels samenwerkt met Argon, Bang & Olufsen, Denon, Hama, Marantz, Philips, Pioneer, Revo, Teufel en Yamaha. Een deel van het bestaande speakerassortiment zal op korte termijn een upgrade krijgen voor Connect. Uiteraard moet je een Premium-abonnement hebben om van Connect gebruik te maken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Apps

Tags: