Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

'Snapchat heeft gebruikers misleid'

Snapchat heeft toch gebruikers misleid. Foto's en video's die werden verstuurd via de populaire chatdienst, bleken langer beschikbaar te zijn dan aanvankelijk werd gedacht.

De Amerikaanse consumentenbond FTC beschuldige de makers van Snapchat van misleidende claims over de functionaliteit van de chatsoftware. Het bedrijf beweerde dat foto's en video's die met de dienst werden verstuurd na het bekijken door de ontvanger, automatisch worden gewist.

Achteraf bleek dat niet het geval, want er zijn verschillende methoden om de afbeeldingen op te laten slaan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een schermafdruk van de app te maken, waar dan ook een foto die verstuurd is met de software, in is opgenomen. De verzender van de foto krijgt overigens wel een melding dat de ontvanger een screenshot maakt.

Snapchat heeft volgens de FTC ook gebruikers misleid over hoeveel persoonlijke data van gebruikers werd opgeslagen. Dat bleek namelijk meer dan aanvankelijk in de gebruiksvoorwaarden stond. Ook heeft de software lange tijd een fout gehad, waardoor het via de functie 'Find Friends' mogelijk was voor hackers om een database met 4,6 miljoen gebruikers aan te leggen. Die fout is inmiddels opgelost.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie