}
abonneren

Skype

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sms'en is ouderwets, gezien de opmars WhatsApp voor iOS en Android. Met mobiel bellen gaat het langzaam diezelfde kant op, zeker nu een nieuwe lichting voip-apps goedkoop bellen nog laagdrempeliger maakt. We bespreken 8 voip-apps, met vandaag: Skype.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Skype, recent door Microsoft ingelijfd, heeft de bekendste voip-toepassing. Skype wordt vooral vanaf computers gebruikt, zelfs door opa en oma met webcam. Dankzij de Skype-app kun je zonder computer toch 'skypen' met deze grote groep gebruikers, zowel via 3G als wifi. Op de iPhone 4 kan dat in beide gevallen zelfs met video, ook met Skype-gebruikers op een gewone computer.

Skype heeft als belangrijk voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Viber dat je voordelig naar gewone telefoonnummers kunt bellen dankzij SkypeOut, al zijn de tarieven wat hoger dan bij de concurrenten. De gesprekskwaliteit is goed, maar er is minimaal 30 kbit/s aan bandbreedte nodig en bij voorkeur 100 kbit/s. Je kunt altijd even de verbinding testen met een testgesprek naar echo123. Enkele providers (waaronder Vodafone in Nederland) blokkeren Skype op hun mobiele netwerk.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • grote gebruikersgroep
  • bellen naar gewone nummers
  • video alleen met iPhone-versie
Skype gooit als oudgediende hoge ogen, vooral door zijn grote gebruikersgroep. Jammer genoeg is video alleen mogelijk met de iPhone-versie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI