Scydo

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sms'en is ouderwets, gezien de opmars WhatsApp voor iOS en Android. Met mobiel bellen gaat het langzaam diezelfde kant op, zeker nu een nieuwe lichting voip-apps goedkoop bellen nog laagdrempeliger maakt. We bespreken 8 voip-apps, met vandaag: Scydo.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Scydo werkt volgens hetzelfde principe als Viber en laat direct in je contactenlijst zien welke contacten de app ook hebben geïnstalleerd. Een voordeel is dat Scydo ook voor Android beschikbaar is, zodat je meer mensen kunt bereiken. Na installatie blijkt echter maar een van onze contacten de app daadwerkelijk te hebben geïnstalleerd. Het aantal mensen dat we gratis kunnen bellen, is daardoor beperkt.

De configuratie blijkt wat omslachtiger dan bij Viber en had wat meer aandacht verdiend. Je moet zelf je land kiezen, het telefoonnummer invoeren en ook nog een wachtwoord instellen. Daarna ontvang je per sms een activeringscode. Daar staat tegenover dat je met Scydo, in tegenstelling tot Viber, wel naar gewone nummers kunt bellen met beltegoed. Na registratie ontvang je € 2,50 beltegoed, genoeg om bijvoorbeeld zeven uur naar de Verenigde Staten bellen. Het tegoed kun je online opwaarderen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • voordelig bellen naar gewone nummers
  • nog kleine gebruikersgroep
Hoewel Scydo voor zowel Android als iPhone beschikbaar is, heeft het nog slechts een kleine gebruikersgroep. Het eindigt in onze test daarom in de middenmoot.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags: