Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Samsung stopt met WhatsApp-alternatief ChatOn

Berichtenservice ChatOn van Samsung verdwijnt. De reden hiervoor zijn de tegenvallende resultaten. Ondanks de positieve reacties van de gebruikers is Samsung van mening dat er niet genoeg winst gemaakt wordt met de app.

Ondanks de aankondiging zal de ChatOn-app niet onmiddellijk uit de markt worden gehaald. Tegenover de Korea Times verklaarde een medewerker van Samsung dat het kijkt naar een langzame uitfasering van de applicatie. De snelheid daarvan verschilt per regio, afhankelijk van de populariteit in het gebied.

De app van Samsung is op dit moment nog beschikbaar voor Android-, iOS- en BlackBerry-besturingssystemen en staat automatisch geïnstalleerd op veel Samsung-toestellen. Ook kun je vanuit de browser gebruik maken van de app. Dat maakte ChatOn een aantrekkelijk alternatief voor chat-apps als WhatsApp of Facebook Messenger, maar in die overvolle markt wist de app nooit voet aan de grond te krijgen - zelfs niet met Samsung als drijvende kracht erachter.

ChatOn kende op zijn hoogtepunt ongeveer 100 miljoen gebruikers. In Europa is de chatapplicatie nooit een doorslaand succes geworden.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Apps

Tags: chaton

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie