Proto

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Adobe brengt een zestal creatieve apps naar de tablets. Vanaf nu kun je ook onderweg je ideeën vastleggen, presentaties maken, foto's bewerken en nog veel meer. Vandaag: Proto.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met Adobe Proto kun je eenvoudig en vooral erg snel wireframes maken voor websites en mobiele applicaties. Je kunt in het menu kiezen om een tekstvlak, plaatje, video of menubalk in te voeren en vervolgens op het wireframe drukken, zodat het er komt te staan. Maar je kunt ook alles zelf tekenen. De app is namelijk volledig met touch-gebaren te bedienen. Teken je bijvoorbeeld een play-logo (liggend driehoekje), dan verschijnt er een vakje voor video. Teken je een kruisje, dan verschijnt er een afbeelding, enzovoort. Onderaan het scherm staat een handig balkje met de mogelijke touch-gebaren, zodat je altijd even kunt kijken wat je moet tekenen voor welk object. Erg fijn is ook de toevoeging om Lorem Ipsum-tekst in te voeren: dit doe je door een krabbeltje te tekenen op het scherm. Binnen enkele touch-gebaren heb je zo een goed gevulde wireframe. Natuurlijk kun je net als bij de andere apps je projecten in de Creative Cloud opslaan en delen met anderen.

Pluspunten Conclusie
  • snel wireframes maken
  • automatische filler-tekst
We kunnen eigenlijk geen minpuntjes vinden aan Adobe Proto. Het is een verademing om zo snel en gemakkelijk een wireframe te maken op een tablet.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags: