Photoshop Touch

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Adobe brengt een zestal creatieve apps naar de tablets. Vanaf nu kun je ook onderweg je ideeën vastleggen, presentaties maken, foto's bewerken en nog veel meer. Vandaag: Photoshop Touch.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Waarschijnlijk de belangrijkste van de zes nieuwe touch-apps is Photoshop Touch. Laten we voorop stellen dat Photoshop Touch geen desktop-Photoshop is. Zo kunnen afbeeldingen op zijn grootst 1600x1600 pixels zijn. Ook wanneer je een foto met een hogere resolutie maakt, wordt deze in de juiste verhoudingen verkleind naar maximaal 1600 pixels. Bovendien kan er met maximaal 16 lagen gewerkt worden en zul je lang niet alle functies van Photoshop CS 5 terugvinden. Maar de vergelijking met de desktop Photoshop is ook niet helemaal eerlijk als we kijken naar de grootte van de app en de hardware van de tablets. Dus wat kun je wel met Photoshop Touch? Elke afbeelding of foto bewerken waar je ook bent en wanneer je wilt.

Door middel van touch-gebaren heb je binnen enkele seconden effecten toegevoegd, kleuren aangepast of een foto uitgesneden. Er zijn twaalf aanpassingen voor kleuren en schaduwen, waaronder contrastniveau, kleurbalans en auto fix. Daarnaast zijn er 28 effecten, onderverdeeld in Basic, Stylize, Artistic en Photo. Ook kun je de grootte van de afbeelding aanpassen, tekst en overgangen toevoegen en de afbeelding vervagen. Omdat het werken met een touchscreen niet zo precies is als met een muis of een pen, zijn gelukkig ook selectietools als de Lasso-tool en de Magic Wand-tool weer van de partij. Voor iedereen die niet zo bedreven is met Photoshop, is er een handjevol duidelijke handleidingen toegevoegd.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • handleidingen
  • effecten
  • kleuren
  • maximaal 1600x1600
Met Photoshop Touch haal je een erg complete fotobewerkingsapp in huis die zowel voor ervaren Photoshoppers als voor beginners erg interessant is. Een aanrader!

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags: