Ontvang Android-push-notificaties op je computer met PushBullet

Android-gebruikers kunnen met een nieuwe app notificaties ontvangen op hun computer. De functie, tot voor kort alleen nog voorbehouden aan Apple-gebruikers, werkt met een app op de smartphone en een add-on in Google Chrome.

Om notificaties op je computer te krijgen, moet je eerst de app Pushbullet downloaden uit de Google Play Store. De app vraagt je eerst in te loggen met je Google-account. Als je er meerdere gebruikt, neem dan degene die je voor je meeste apparaten gebruikt, of in ieder geval het account dat je op je pc gebruikt met Google Chrome.

Volg vervolgens de instructies binnen de app, en zet in de instellingen 'Notification Mirroring Service' aan.

Plugin

Download vervolgens in de Chrome-browser de plugin Pushbullet. Dat kan overigens ook via www.Pushbullet.com. Er is ook een Windows-app voor Pushbullet waarmee de notificaties in het besturingssysteem worden geïntegreerd.

Aan de slag!

De plugin vraagt je in te loggen met je Google-account. Doe dat, met hetzelfde account waar je ook op de app mee hebt ingelogd.

Je krijgt nu automatisch notificaties binnen op je pc wanneer je ze op je telefoon ontvangt. Ook als Chrome geminimaliseerd is, krijg je een melding binnen met een pop-up.

Handig

Met Pushbullet kun je daarnaast ook bestanden, links of andere data versturen van je browser naar je telefoon. Bovendien zit Pushbullet vol met handige opties, zoals het uitzetten van bepaalde notificaties, of het herhalen van meldingen als je er niet meteen iets mee doet. Handig!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: app, plugin, notificaties, google chrome