Nokia: Microsoft Office voor Symbian

Nokia maakt Microsoft Office beschikbaar voor acht van de Symbian-toestellen. Ondanks Nokia’s keuze voor Windows Phone laat Nokia zijn Symbian-gebruikers niet in de kou staan.

De vraag is of Symbian werkelijk dood is. Nu is het wel zo dat Nokia altijd al beloofd heeft om Symbian nog geruime tijd te blijven ondersteunen. Na twee nieuwe versies is het dan nu de beurt aan Microsoft Office. Een welkome uitbreiding van de mogelijkheden van de trouwe Symbian-gebruikers.

The Nokia 701, 700, 603, E7, X7, C7, Oro and C6-01krijgen Office nu. De Nokia N8, E6 en 500 modellen zijn later aan de beurt.
Office Word biedt volledige documentbewerkingsfunctis inclusief tabellen, SmartArt en grafieken. Excel heeft ook grafieken en ondersteuning voor 110 formules. Powerpoint-slides zijn te bewerken zijn snel door te bladeren. Alle documenten kunnen via sharepoint gedeeld worden.

Ondanks dat Nokia zich richt op smartphones met Windows Phone, biedt de samenwerking met Microsoft de mogelijkheid om bestaande klanten aan zich te binden. De vraag is of Nokia Symbian achter de hand houdt als de overgang naar Windows Phone toch nog zou mislukken?

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Apps

Tags: symbian