Nimbuzz

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sms'en is ouderwets, gezien de opmars WhatsApp voor iOS en Android. Met mobiel bellen gaat het langzaam diezelfde kant op, zeker nu een nieuwe lichting voip-apps goedkoop bellen nog laagdrempeliger maakt. We bespreken 8 voip-apps, met vandaag: Nimbuzz.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met Nimbuzz, een app van Nederlandse komaf, kun je chatten en bellen met andere Nimbuzz-gebruikers. Net als bij Fring kun je naderhand accounts toevoegen (onder meer Google Talk, MSN Messenger, Hyves en Facebook), maar heeft het Skype-ondersteuning moeten staken. Contacten van de verschillende netwerken verschijnen in de buddylijst, maar worden niet samengevoegd, waardoor veel contacten er dubbel in staan. Hoewel chat centraal staat, kun je met prima kwaliteit naar andere Nimbuzz-gebruikers bellen en sinds versie 2.0 ook naar gewone nummers.

In de contactenlijst van je smartphone zie je welke contacten reeds Nimbuzz gebruiken. Gebruiken ze het niet, dan kun je ze voordelig via NimbuzzOut op hun normale nummer bereiken. Dit tarief wordt achter de telefoonnummers vermeld, vreemd genoeg wel in dollars. Je betaalt met NimbuzzOut $ 0,02 voor Nederlandse vaste nummers en $ 0,26 voor mobiele nummers. Desgewenst kun je zelf een voip-aanbieder op basis van sip instellen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • gewone nummers bellen
  • meer toegespitst op chat en integratie met andere netwerken
Ook Nimbuzz is nog niet bij veel mensen geïnstalleerd, maar de app is wel gebruiksvriendelijk en bovendien niet duur.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags: