Nieuwe Pushbullet-update laat je WhatsAppen via je pc

Een van onze favoriete apps, Pushbullet, heeft een wel erg handige update toegevoegd. Je kunt nu vanuit de pc-versie van het programma reageren op WhatsAppjes. Dat is een stuk handiger dan die omslachtige manier om WhatsApp via Chrome te gebruiken!
Pushbullet is een app waarmee je bestanden kunt uitwisselen tussen verschillende apparaten. Zo kun je foto's of stukken tekst van je Windows-pc naar je Android-smartphone sturen, maar zowat ieder platform wordt ondersteund, wat Pushbullet ontzettend handig maakt. Onlangs werd een functie toegevoegd waarmee notificaties van je smartphone op je computer verschijnen.

Direct reageren

Nu is het bij sommige van die notificaties zelfs mogelijk om direct te reageren. Dat kan met een paar apps: WhatsApp, Telegram, Hangouts, Facebook Messenger en Line. Zodra je een berichtje krijgt kun je daar vanuit een pop-up iets naar terug sturen.

Geen omslachtige WhatsApp meer

Dat is vooral interessant voor WhatsApp. De andere ondersteunde apps hebben zelf al een desktop- of browserversie, maar WhatsApp is alleen via een erg omslachtige manier te gebruiken op de pc.

Android Wear-app

Als je op Hangouts-berichtjes wil reageren via Pushbullet, moet je overigens wel de Android Wear-app hebben geinstalleerd op je smartphone. Die wordt normaal gebruikt om Android Wear-smartwatches te gebruiken, maar je hebt voor Pushbullet geen horloge nodig.

Pushbullet is beschikbaar als app voor Android en iOS (niet voor Windows Phone), en als programma voor Windows en Mac. De browser-extensies voor Chrome en Firefox ondersteunen de reageer-functie nog niet. Mogelijk komt dat in de toekomst nog.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: app, notificatie, whatsapp op pc