abonneren

Nieuwe abonnementsvormen voor WhatsApp

WhatsApp biedt gebruikers van Android, BlackBerry en Windows Phone de mogelijkheid om een abonnement voor meerdere jaren te nemen. Gebruikers van WhatsApp voor iPhone blijven eenmalig 89 eurocent betalen.

Officieel kan WhatsApp maar een jaar gratis worden gebruikt (behalve voor iPhone), maar bij een grote groep WhatsApp-ers werd onlangs de proefperiode nog verlengd tot 2014. Onduidelijk is of aan deze proefperiode een eind wordt gemaakt nu de nieuwe abonnementsvormen worden geïntroduceerd, meldt whatsappen.nl.

Alleen gebruikers van Android, BlackBerry en Windows Phone krijgen een gratis proefperiode van een jaar. Daarna moeten zij een abonnement nemen. Voorheen kon deze alleen jaarlijks worden verlengd, maar nu wordt daarnaast de mogelijkheid geboden om voor 3 jaar of voor 5 jaar te verlengen. Hoe langer de WhatsApper verlengd, hoe lager de kosten op jaarbasis.

De prijzen van WhatsApp zijn als volgt:

  • € 0,89 voor 1 jaar;
  • € 2,40 voor 3 jaar (10 procent korting per jaar);
  • € 3,34 voor 5 jaar (25 procent korting per jaar).

(Bron: whatsappen.nl)

Voor Android worden deze nieuwe abonnementsvormen geïntroduceerd bij de volgende update van WhatsApp. Deze wordt beschikbaar gemaakt via Google Play. De betaling werkt via Google Wallet/Checkout en PayPal.

De gebruikers van iOS moeten voor de applicatie meteen 89 eurocent neerleggen zónder gratis proefperiode van een jaar, maar kunnen deze daarna wel onbeperkt gebruiken. De langere abonnementsduur voor de andere platformen wordt geïntroduceerd om het betalen 'minder lastig' te maken. Zo kunnen mensen na betaling van een drie- of vijfjarig abonnement weer een tijd vooruit, zonder dat zij aan de verlenging van hun WhatsApp-abonnement hoeven te denken.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Apps

Tags: smartphones

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord