Nederlandse huidkanker-app SkinVision krijgt miljoeneninvestering

Een Nederlandse app die huidkanker kan opsporen heeft een investering van 3 miljoen euro gekregen. De app, SkinVision, kan huidaandoeningen ontdekken die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor een patiënt.
SkinVision kreeg de subsidie van LEO Pharma, een groot internationaal farmaceutisch bedrijf. De makers willen het geld gebruiken om de app uit te breiden, zodat die ook andere aandoeningen kan ontdekken.

Camera-app

SkinVision bestaat sinds 2011. Het is een app voor iOS en Android, die met behulp van de camera verdachte vlekjes op de huid kan onderzoeken. De app maakt gebruik van een grote database, waartegen het de beelden van de huidvlekjes afzet. Zo kan de app ontdekken of een vlekje mogelijk schadelijk is, zoals een melanoom.

Nauwkeuriger dan dermatoloog

De app kwam eerder dit jaar in het nieuws, omdat uit onderzoek bleek dat die nauwkeuriger was dan het getrainde oog van een dermatoloog. De app spoorde vaker een melanoom op dan een echte arts. Wel willen de makers erbij duidelijk maken dat de app geen vervanger is voor echte medische hulp.

De onderzoekers willen de app nu gaan uitbreiden, zodat die nog meer situaties kan herkennen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: app, huidkanker, skinvision, huidkanker-app