}
abonneren

MobiMail

MobiMail presenteert zich als de eerste mobiele e-maildienst voor consumenten en kleinzakelijke gebruikers.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met MobiMail kunt u op elk mobiel apparaat (telefoon, pda of laptop) uw e-mail lezen en beantwoorden. De enige eis is dat u beschikt over wap, gprs of umts. Er zijn twee pakketten: Basic en Premium. Bij de laatste beschikt u naast e-mail, een adresboek en 50 MB online opslagruimte ook over een agenda en notitieblok. Verder zijn er groepspakketten voor vijf tot tien deelnemers.

Simpel

Het gebruik is eenvoudig: u start de webbrowser op uw mobiele apparaat en gaat naar max.mobimail.org. Vervolgens logt u in en kunt u uw e-mail lezen en beantwoorden in het browservenster. Omdat MobiMail alleen de mailheaders laat zien, blijft de hoeveelheid dataverkeer beperkt. E-mail checken kost ons 9 kB uitgaand en 71 kB inkomend dataverkeer. Zodra u een e-mailtje aanklikt wordt dit opgehaald, inclusief eventuele attachments. De kosten van dat dataverkeer rekent u af met uw telefoonprovider.

Mail-forward

MobiMail noemt als voordeel dat u uw bestaande e-mailadres kunt blijven gebruiken, maar de gekozen oplossing is nogal primitief: u moet uw e-mail voortaan laten forwarden naar uw MobiMail-adres. Veel mensen zullen niet zitten te springen om het zoveelste e-mailadres en voor zakelijke gebruikers is deze oplossing al helemaal ongewenst.
De extra diensten, zoals een online adresboek, agenda en notitieblok, zijn handig, volgens MobiMail, omdat alle informatie voortaan op één centrale plaats staat. Maar handig is anders, want de informatie staat niet lokaal, dus u zult steeds op internet moeten inloggen om die te raadplegen. Een import- of exportmogelijkheid met Outlook of naar een csv-bestand ontbreekt eveneens. U moet alle gegevens dus handmatig intikken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Eenvoudig in gebruik.
  • Geen Outlook-synchronisatie.
  • Basispakket heeft weinig voordelen ten opzichte van gratis diensten van Google en MSN.
Professionele gebruikers zijn beter af met hosted Exchange of een imap-dienst als FuseMail of Fastmail.fm. Daar krijgt u ook Outlook-synchronisatie en behoud van uw e-mailadres. Voor consumenten zijn de mobiele versies van GMail en Hotmail een goed alternatief.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI