}
abonneren

Mobile Security

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Bij gebrek aan mobiele virussen gebruiken we mobiele antivirussoftware meestal meer voor de antidiefstalfuncties. ESET Mobile Security biedt handige opties, maar blijft wat achter bij de concurrentie.
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Minpunten

We testen Mobile Security op een Nokia N78 voorzien van Symbian S60. Ook met Windows Mobile kunt u ermee aan de slag, Een Android- of iPhone-versie is er echter niet. De menustructuur vereist enige gewenning, maar al snel hebben we de belangrijkste instellingen gevonden. Mobile Security heette voorheen Mobile Antivirus, wat terug te vinden is in de opties, want het op virussen scannen van uw telefoon is in de menustructuur prominent aanwezig. Onder Actions kunt u kiezen voor het controleren van de complete telefoon of slechts enkele mappen.

Met de Security Audit controleert Mobile Security de beveiliging van uw telefoon op enkele hoofdpunten, zoals de zichtbaarheid van uw bluetoothverbinding, maar ook het batterijniveau en de schijfruimte, eigenschappen die nauwelijks iets met beveiliging te maken hebben. Verder vinden we in het programma de geijkte antispamfuncties (een whitelist en blacklist voor sms- en mms-berichten). Ook de firewall is niet vergeten, waarin we regels voor netwerkverkeer kunnen aanmaken op een manier zoals we kennen van pc-firewalls.

Het relevantst zijn de antidiefstalopties. Voor het instellen ervan moeten we de handleiding raadplegen, want erg handig is de interface niet. U kunt de telefoon een sms laten versturen zodra de simkaart wordt vervangen. Per kerende sms kunt u dan uw contacten en berichten van de telefoon wissen. Dit kan niet automatisch. Het blokkeren van de telefoon zonder gegevens te wissen is ook niet mogelijk, en ook van de gps-ontvanger wordt geen gebruik gemaakt: het achterhalen van de locatie van de dief is niet mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • handige firewall
  • interface niet intuïtief
  • geen gps-tracken
  • gegevens niet automatisch wissen
Mobile Security werkt goed, maar mist enkele functies die we in concurrerende producten wel hebben gezien. Bovendien ondersteunt het alleen Windows Mobile en Symbian. Het nut is voor deze prijs daarom te beperkt.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Apps

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI