Mobile Security 8

Het is niet de eerste keer dat we een mobiel beveiligingsproduct bespreken, maar echt doorbreken wil deze productgroep niet. Zijn gebruikers zich niet bewust van mobiele virussen of geven ze er niets om? En kan Kaspersky Mobile Security 8 het tij keren?
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Kaspersky Mobile Security is beschikbaar voor Windows Mobile 5.0 en hoger of Symbian 9.1. Het aantal virussen voor deze platformen is nog altijd schaars. Naast virusdetectie biedt Mobile Security daarom meer, zoals het blokkeren van ongewenste sms-berichten door middel van een zwarte lijst. Deze functionaliteit werkt op ons testtoestel, een Nokia N78 voorzien van Symbian 9.1, voornamelijk op onze zenuwen. Bij ieder inkomend sms-bericht worden we namelijk lastiggevallen met meldingen over de zwarte en witte lijst. Dit is vervelend genoeg om de hele spambeveiliging maar direct uit te schakelen.

Nieuw in versie 8 zijn enkele functies die gebruik maken van de gps-ontvanger, indien aanwezig. Met SMS Find kunnen we onze telefoon lokaliseren, door een sms-bericht met een vooraf ingestelde code te sturen. Kaspersky stuurt u vervolgens een e-mailbericht met de coördinaten en een link naar Google Maps. Prettig is dat het smsje onzichtbaar afgevangen wordt op ons testtoestel. Zo merkt de dief niets van uw opvraagactie. Helaas krijgen we al snel een sms terug: Mobile Security is er niet in geslaagd om een gps-signaal te krijgen. Via sms kunnen we de telefoon nog wel blokkeren en wissen.

Een kwaadwillende gebruiker kan niet zomaar de diefstalbeveiliging uitschakelen; ook is het niet mogelijk Kaspersky te verwijderen zonder een geheime code in te voeren. Bovendien biedt Mobile Security de mogelijkheid om gegevens in een beveiligde map op te slaan en stuurt het u een bericht als de sim-kaart wordt vervangen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gps-functies
  • bijna geen gezeur
  • spambeveiliging irritant
Al met al zijn we tevreden over Mobile Security 8. De antivirusfunctionaliteit is niet het interessantste onderdeel van het pakket, maar de mogelijkheden bij diefstal of verlies van uw telefoon zijn uitgebreid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags: