}
abonneren

Mobile Security 7.0

Kaspersky was samen met F-Secure een van de eerste aanbieders van mobiele antivirusoplossingen. Net als op de desktop is te merken dat fabrikanten de bescherming steeds verder uitbreiden: antivirus is niet genoeg, er moet ook een firewall en een spamfilter bij.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Nu zult u misschien denken: een spamfilter heb ik al, maar Kaspersky's Mobile Security houdt met name sms-berichten tegen (en de Symbian-versie ook mms-berichten): u kunt berichten van ongewenste nummers tegenhouden en een zwarte of witte lijst opstellen van respectievelijk ongewenste en betrouwbare afzenders. Wij probeerden het uit en merkten dat het filter ongemerkt op de achtergrond werkt en ons Windows Mobile-toestel niet merkbaar trager maakte. Feilloos filtert de software tekstberichten die ongewenste begrippen bevatten of van een ongewenst nummer afkomstig zijn.

Besmetting door virussen is bij de mobiele platformen nog geen probleem. Maar het kwijt raken van het toestel is wél een realistisch scenario en daarbij kan vertrouwelijke informatie in verkeerde handen vallen. Wanneer u uw telefoon zakelijk gebruikt, zal de schade bij verlies zodanig groot zijn, dat de €25 voor de beveiligingssuite snel te rechtvaardigen is. U kunt verloren toestellen blokkeren of de aanwezige data wissen door een sms-bericht te sturen. Een zwak punt bij dergelijke beveiligingsoplossingen is dat de simkaart verwisselen dit voorkomt . Ook daar heeft Kaspersky iets op bedacht: bij het verwisselen van de simkaart zal de telefoon een sms-bericht sturen met het telefoonnummer en de operator van de nieuwe gebruiker.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede prijs/kwaliteitverhouding
  • nuttige uitbreidingen op antivirusbescherming
  • beveiligingsfuncties zitten de gebruiker niet in de weg
  • alleen voor Symbian en Windows Mobile
  • bij veel gebruikers leeft het probleem nog niet
Er zijn nog steeds niet veel virusdreigingen voor mobiele telefoons, maar met nuttige uitbreidingen zoals de mogelijkheid om verloren toestellen te blokkeren en het tegenhouden van SMS-spam bewijst Kaspersky Mobile Security wel degelijk z'n nut. In prijs en functionaliteit steekt de suite van Kaspersky ook gunstig af ten opzichte van de andere aanbieders.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI