}
abonneren

Mobile Security 10

Met een heus online controlepaneel is BullGuard Mobile Security een van de uitgebreidste mobiele beveiligingsproducten. De antidiefstalfeatures zijn goed, maar het ouderlijk toezicht laat te wensen over.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

We testen BullGuard op een Samsung Galaxy S met Android 2.2, maar het interessantste deel van de programmaopties bevindt zich in het online controlepaneel. Het startscherm biedt een overzicht van nieuwe berichten, gesprekken, foto's, geïnstalleerde apps en virusmeldingen. Ouderlijk toezicht houdt in dit geval in dat je kunt bijhouden wat er gebeurt, maar geblokkeerd wordt er niet echt. Verder kun je jezelf laten mailen als er op de telefoon bepaalde (voor kinderen ongeschikte) termen gesms't worden. Ook de recentste locatie wordt weergegeven als gps-gegevens beschikbaar zijn.

Via de website is het ook mogelijk om de telefoon op slot te doen, zodat er niets mee gedaan kan worden totdat het wachtwoord wordt ingevoerd. Ook kan de telefoon compleet gewist worden of kun je de app een luide toon laten produceren als de telefoon is gestolen of als je hem niet kunt vinden. Alle opdrachten die je via de website laat uitvoeren worden als versleuteld sms-bericht naar de telefoon gestuurd en daar door de app uitgevoerd. Hierdoor is de telefoon ook als deze geen dataverbinding heeft te blokkeren.

Handig is de online backup die je zowel in de app als via de website kunt uitvoeren. Met een druk op de knop worden alle contacten en kalenderitems opgeslagen in je online BullGuard-account. Verder kan de app de telefoon scannen op virussen en spyware. Voor het verwijderen van de app is geen wachtwoord vereist. Een kind dat het ouderlijk toezicht wil omzeilen kan BullGuard dus eenvoudig van de telefoon verwijderen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • online controlepaneel
  • eenvoudige backup
  • ouderlijk toezicht weinig effectief
BullGuard heeft een van de nuttigste mobiele beveiligingsapps uitgebracht die we tot nu toe hebben gezien en is beschikbaar voor Android, Windows Mobile, Symbian en Blackberry. Zolang kinderen niet ontdekken dat de app zo verwijderd kan worden, is het een zeer goede beveiligingsoplossing.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Apps

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI