Mobiel bankieren steeds populairder

Apps voor mobiel bankieren worden steeds populairder. Het afgelopen jaar is het aantal gebruikers van apps om mobiel mee te bankieren verdubbeld.

Zo'n 42 procent van de smartphonegebruikers heeft een banken-app geïnstalleerd. De NOS heeft de cijfers van vier grote banken in Nederland opgevraagd. Hieruit blijkt dat Rabobank en ING elk meer dan een miljoen klanten heeft die gebruik maken van mobiel bankieren. Bij de ABN Amro zijn dit ongeveer 760.000.

Het opvragen van het saldo is de meestgebruikte functie in de banken-apps. Klanten vragen met hun mobiele telefoon zelfs twee keer zo vaak hun banksaldo op als achter de pc. Vooral rondom de betaaldatum van het salaris zien de banken een flinke piek. Mensen zijn nieuwsgierig of het geld al op hun rekening staat. Ook in de winkel wordt de smartphone vaak door de consument geraadpleegd om te kijken of hij genoeg geld heeft om af te rekenen.

Voor de banken worden de mobiele apps steeds belangrijker bij de verkoop van hun financiële dienstverlening. In 2013 wordt verwacht dat het gebruik van mobiele apps flink zal stijgen.

Nieuwe mogelijkheden
De Rabobank meldt dat tussen de 10 en 25 procent van zijn klanten die hun bankzaken via het mobieltje regelen niet meer op de website van de bank.  De mobiele apps zullen daarom binnenkort advertenties laten zien en andere mogelijkheden aanbieden. Zo kan de klant straks bijvoorbeeld even snel een reisverzekering afsluiten via de bank, ook als hij onderweg is.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Apps

Tags: smartphones