Met de iPunch Gloves kun je zien hoe hard je slaat

Met dit nieuwe snufje voor fitness-enthousiastelingen kun je nóg gerichter trainen: deze slimme bokshandschoenen meten precies hoe hard je slaat. Ook voor niet-boksers leuk om te proberen.

iPunch zoekt steun via Indiegogo, waar de makers van de eerste slimme bokshandschoen geld proberen op te halen om de handschoenen in productie te krijgen. De bokshandschoenen kunnen via Bleutooth gekoppeld worden aan een smartphone en die vertelt je vervolgens hoe hard je slaat. Het doel? Om nog gerichter te kunnen trainen.

16 jaar ervaring

Het concept komt van Stephen Cains, CEO en oprichter van de startup Responsive Sports, die zich al voor meer dan 16 jaar bezighouden met het trainen in boksen, Muay Thai en Mixed Martial Arts (MMA).

Beter worden

‘Ik heb veel tijd gestoken in het beter worden in trainingen, maar ik ging maar niet  vooruit. Ik wilde weten waarom,’ vertelt Cains aan Mashable. ‘Daarna heb ik sensoren in mijn handschoenen gestopt en ging zo naar de gym. Vervolgens wilde iedereen het proberen: ik denk dat ik nog nooit zo lang in de sportschool ben geweest.’

Sterkste stoot

Zonder data is het heel moeilijk om te bepalen wat precies je sterkste stoot is. Als je data gebruikt, kun je precies zien wat je sterkste stoot is. Om die data weer te kunnen geven, heeft elke handschoen twee sensoren. Eentje die meet hoe hard de stoot aankwam, de ander meet hoe snel en hoe krachtig de stoot was. De handschoenen zijn verbonden met een app die als trainer fungeert en die hoorbare aanwijzingen geeft.

Bestellen

Kan je niet wachten om met de handschoenen te trainen? Je kunt ze nog tot het einde van de maand pre-orderen op de Indiegogo-pagina van het bedrijf. De iPunch handschoenen hebben nog 25 dagen om de $75.000 grens te halen. 

Lees ook: 

Deze apps moet je hebben voor de perfecte vakantie
Deze 'drone-bal' moet de sport gaan revolutioneren
Pas vanavond op voor fake voetbalstreams

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Apps

Tags: slim, app, fitness, trainen, handschoenen, muay thai, boksen, mixed martial arts, ipunch gloves, bokshandschoenen, slaan