Meer apps op Google Play dan op App Store

Het aantal nieuwe apps op Google Play heeft in 2014 een dusdanige groei meegemaakt, dat er nu meer apps voor Android bestaan dan voor iOS. En dat is voor het eerst.

Dat blijkt uit cijfers van marktanalist appFigures. Sinds 2010 heeft de App Store van Apple consequent meer apps aangeboden dan de Play Store van Google, maar dat is sinds eind vorig jaar niet meer het geval. 

Zo zijn er nu 1,4 miljoen apps te downloaden voor Android-apparaten, tegenover 1,2 miljoen voor iPhones en iPads. Ook apps in de Amazon App Store zijn gemeten; dit zijn er circa 239.000.

Populaire categorieën

In 2014 is het aantal apps op Google Play maar liefst verdubbeld, met name in de categorieën games, fotografie, muziek, zakelijk en entertainment. De App Store schetst een iets ander plaatje. Daar zijn vooral zakelijke, lifestyle, games, educatieve en entertainment-apps bijgekomen. 

Volgens de onderzoekers is de voorsprong van Google Play mogelijk te danken aan de manier waarop apps worden toegelaten in de downloadwinkels. Apple is daar veel strikter in en laat apps pas toe nadat er goedkeuring is gegeven. Google handelt juist naderhand, pas wanneer blijkt dat er iets niet in de haak is. De app is dan wel al te downloaden geweest.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: