}
abonneren

Mediastudio voor TomTom

Met Mediastudio voor TomTom kunt u films en andere videobestanden op uw TomTom GO bekijken.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Denda Mediastudio voor TomTom lijkt op het eerste gezicht een nieuw product. Maar het blijkt te gaan om hetzelfde product dat al eerder door ontwikkelaar Makayama was uitgebracht. Deze ontwikkelaar brengt diverse softwarepakketten op de markt waarmee dvd's en videobestanden kunnen worden geconverteerd. De Mediastudio voor TomTom is speciaal bedoeld voor de TomTom GO: om precies te zijn de modellen 300, 500, 700, 510, 710 en 910. Het is niet geschikt voor de TomTom ONE en ook niet voor de TomTom RIDER.
Bij GO-modellen met geheugenkaartslot zoals de 300, 500, 510 en 710 kunt u de films op een geheugenkaartje installeren. Bij modellen met harde schijf zoals de 700 en 910 installeert u de films op de harde schijf.
Het installeren verloopt op de gebruikelijke wijze: u plaatst de cd in de computer, accepteert de gebruiksvoorwaarden en geeft aan op welke locatie u de software wilt installeren. Houd er rekening mee dat u voor het omzetten van dvd's moet beschikken over dvd-spelersoftware en dat beschikt over een partitie met minimaal 5 GB opslagruimte. Dit hoeft overigens niet dezelfde partitie te zijn waar u het programma installeert.
Behalve dvd's kunt u ook videobestanden van de harde schijf inlezen in diverse gangbare formaten, waaronder avi, mpeg, mpg en vob.
Voordat u de conversie start kunt u aangeven welke beeldverhouding, zwarte balken, taal en ondertiteling u wilt gebruiken. De conversie zelf is vervolgens een kwestie van een druk op de knop en enkele tientallen minuten wachten. Bij een film van 90 minuten kan de conversie zo'n 50 minuten in beslag nemen, afhankelijk van de snelheid van uw pc en dvd-speler.
Is de conversie gelukt, dan biedt het programma aan om de film naar de TomTom GO of naar de desktop te kopiëren. Dit laatste stelt u in staat om de films die zijn aangemaakt ook naar andere mobiele apparaten te kopiëren, zoals een pda of smartphone.
In het hoofdmenu van TomTom verschijnt een mediaspeler waarmee u de films kunt bekijken. Veel kunt u hier niet instellen (afspelen, stoppen, volume en vooruit-/achteruitspoelen) maar aangezien de gemiddelde TomTom-gebruiker van gemak en niet van allerlei tweakmogelijkheden houdt, zal dit geen bezwaar zijn.
Om de veiligheid te verhogen kan de software detecteren of u autorijdt. Is dat het geval, dan pauzeert de film automatisch. U kunt deze functie echter uitschakelen, bijvoorbeeld wanneer u de kinderen op de achterbank naar tekenfilms wilt laten kijken. Een minpuntje is dat medepassagiers moeten meeluisteren, want de GO beschikt niet over een oortelefoonaansluiting.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Makkelijk in gebruik.
  • Goedkoper en makkelijker dan aparte dvd-speler aanschaffen.
  • Ook geschikt voor andere apparaten.
  • Oplossing is niet geschikt om in openbare ruimte te bekijken vanwege het ontbreken van een oortelefoonaansluiting, maar dit kan Makayama niet aangerekend worden.
Makayama Mediastudio voor TomTom is gemakkelijk in gebruik en bespaart de aanschaf van een dvd-speler voor onderweg. Jammer is alleen dat de GO's geen oortelefoonaansluiting hebben, waardoor u de oplossing alleen binnenshuis of in de auto kunt gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI