Mede-oprichter Tinder maakt nieuwe dating-app

Een mede-oprichter van Tinder werkt aan een nieuwe dating-app met de naam Bumble. Whitney Wolfe gaat daarmee de directe concurrentie aan met haar voormalige collega's.

Wolfe stapte uit het bedrijf omdat ze seksueel geïntimiteerd zou zijn door Justin Mateen, waar ze destijds samen Tinder mee ontwikkelde. Er loopt om die reden nog steeds een rechtszaak tussen de twee. 

Met Tinder kun je aangeven of je iemand ziet zitten of juist niet door profielen naar links of naar rechts te vegen. Gebruikers kunnen pas echt berichtjes naar elkaar sturen als ze beide hebben aangegeven dat wel te willen.

'Minder oppervlakkig'

Ook Bumble is er om te daten, maar uit de productbeschrijving blijken wel wat steken onder water naar Tinder. "Andere apps zitten vol enge kerels en cheesy versiertrucs. Bumble biedt een respectvolle, veilige community. Matches zijn veel relevanter dan op andere, oppervlakkigere apps."

De app lanceert vermoedelijk op 1 december. Een officiële aankondiging blijft vooralsnog uit, maar verschillende social media-pagina's voor de app zijn inmiddels in het leven geroepen (via TechCrunch).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: app, tumblr, dating, bumble