}
abonneren

Magnetictime

Luister naar documenten en e-mail terwijl u onderweg bent.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Magnetictime stelt u in staat om e-mail en Word-documenten mee te nemen en onderweg te beluisteren. Het programma converteert de bestanden naar gesproken formaat, zodat u ze kunt meenemen op een mp3-speler, pda of ander mobiel apparaat dat audio kan afspelen.

Documenten en e-mails kunnen los of in een batch worden omgezet naar spraak met behulp van het desktopprogramma. ER is ook een shortcut-knop voor Word en Outlook beschikbaar, waarmee u vanuit de desbetreffende programma's de e-mails en documenten die u aan het bekijken bent, meteen kunt omzetten. Daarna kunt u ze naar de mp3-speler overzetten.

Deze oplossing werkt natuurlijk alleen goed bij mensen die veel in het Engels communiceren. De vrouwelijke stem is redelijk prettig, maar klinkt soms wat stuntelig en heeft - zoals verwacht - wel eens moeite om de klemtoon juist te leggen.

Tijdens het testen ontdekten we dat handtekeningen, disclaimers en andere extra's in e-mailberichten resulteerden in behoorlijk lange audiobestanden. U hebt dan twee keuzes: voortdurend snel vooruit spoelen of lusiteren naar de behoorlijk slaapverwekkende teksten die mensen onderaan e-mailberichten plakken. Ook is het geen pretje om te luisteren hoe de stem worstelt met het uitspreken van e-mailadressen en ingewikkelde e-mailheaders.

Ook opvallend is dat telefoonnummers worden voorgelezen als normale getallen (dus '0207' wordt 'zero two hundred and seven'). Toch zijn we onder de indruk hoe ongebruikelijke woorden worden uitgesproken.

De nieuwste versie biedt ondersteuning voor verkorte tekst, zodat 'c u l8r' daadwerkelijk wordt uitgesproken als 'see you later'. Maar helaas werkt dit alleen bij veelgebruikte uitdrukkingen. Met het SMS-woordenboek in de hand blijkt dat Magnetictime toch moeite heeft met de minder gangbare afkortingen. Omdat Magnetictime vooral bedoeld is voor zakelijke gebruikers, is dit geen probleem: wanneer was de laatste keer dat de baas een e-mail stuurde met de tekst: 'ur doing gr8 m8'?

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Integratie met Microsoft Office
  • Prijzig
  • Stem legt regelmatig de verkeerde klemtoon
  • Uitspraakproblemen bij minder courante afkortingen
  • Alleen geschikt voor Engelse teksten
Toepassingen van text-to-speech zijn nog steeds niet echt doorgebroken en we verwachten niet dat Magnetictime de technologie nu echt op de kaart gaat zetten. Het is een interessant programma met nuttige mogelijkheden, maar voor 33 euro nog behoorlijk aan de prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI