abonneren

Lifehack van de week: ruimte vrijmaken op je smartphone

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je snel en eenvoudig opslagruimte op iOS en Android kunt vrijmaken.

Het basismodel van iPhone geeft je nog altijd maar 16 GB aan opslagruimte. Daarnaast is het nog tot een jaar geleden mogelijk om een iPhone met 8 GB aan opslagruimte te kopen, namelijk de iPhone 5c. Dat is iets wat ook geldt voor veel Android-telefoons. Met apps die alsmaar groter worden, deels omdat het ‘universal’ apps zijn die zowel werken op smartphone als tablet en daardoor dus behoorlijk meer ruimte innemen, en omdat we steeds meer foto’s en video’s in hogere resoluties opslaan en ook meer muziek offline opslaan dankzij diensten als Spotify en Apple Music, kan het nogal eens voorkomen dat je smartphone geen vrije opslagruimte meer heeft. Dan is het dus nodig om op te ruimen, iets wat geen eenvoudige taak is.

In de lifehack van deze week wordt een app geïntroduceerd die je hierbij kan helpen, maar dan is het wel nodig dat je nog net de ruimte over hebt voor één extra app.  De app zoekt  naar foto’s die overbodig zijn en die je hebt ontvangen via WhatsApp. Denk dan aan memes en screenshots. Cool is dat de app gebruikmaakt van geavanceerde technieken als deep learning en neurale netwerken om zelf onderscheid te maken tussen verschillende typen foto’s en daarmee dus de overbodige foto’s te markeren, waarna jij ze eenvoudig kunt verwijderen. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Hoe je precies met deze app aan de slag gaat en wat je allemaal nog meer kunt met de app, lees je in de volledige lifehack die je vindt op de website van Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: Android, ios, Foto's, Whatsapp, Opslagruimte, deep learning, neurale netwerken

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord