Lifehack van de week: Google Maps-kaarten offline opslaan

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je eenvoudig offline kaarten op kunt slaan op je smartphone of tablet.

Je kent het wel: als je net bent aangekomen op de bestemming van je vakantie of stedentrip, dat je geen idee hebt waar je heen moet. Je spreekt de taal niet en je bent net de kaart vergeten of hebt je niet goed voorbereid. Het zou heel handig zijn om je smartphone of tablet te gebruiken om te navigeren, maar helaas, dankzij de hoge roamingtarieven die pas definitief eind 2017 worden afgeschaft, is ook dat niet zomaar mogelijk. Er zijn weliswaar her en der wifi-hotspots, maar vaak laat de snelheid sterk te wensen over en voor je het weet ben je alweer een tijdje verder voordat je het hotel hebt bereikt of weer terug op de juiste route bent.

Kaarten offline opslaan

In de lifehack van deze week leggen onze collega’s van Lifehacking.nl uit hoe je met Google Maps eenvoudig offline een gebied op kunt slaan, zodat je daar ook bijvoorbeeld in het buitenland, als je even geen 3G of 4G hebt, gebruik van kunt maken. Normaal is het namelijk zo dat Google Maps een continue internetverbinding vereist voor navigatie, waardoor je veroordeeld bent tot een papieren kaart. De optie zit enigszins diep verborgen in Google Maps, maar de duidelijke uitleg helpt zeker.

Alle stappen die je uit moet voeren om een bepaald gebied in Google Maps offline op te slaan in de cache, lees je in de volledige lifehack die je vindt op Lifehacking.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: android, ios, lifehack, google maps