Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Kritiek om tonen gelezen berichten WhatsApp

WhatsApp heeft kritiek van gebruikers gekregen vanwege de recente wijzigingen in de app. Sinds woensdag worden berichten die door ontvangers zijn gelezen, aangeduid met blauwe vinkjes. Volgens veel gebruikers is dit een schending van privacy.

Bij het verzenden van een e-mailbericht kan een verzender van het mailtje aangeven of de ontvanger het bericht heeft gelezen. De ontvanger zelf moet daar echter explicieit toestemming voor geven. Bij WhatsApp is dat niet het geval: zodra een ontvanger een berichtje heeft gelezen, ziet de verzender van het bericht dat meteen.

Het is voor een ontvanger van het bericht niet mogelijk om de 'gelezen-functie' uit te schakelen. Daarnaast is de update zonder medeweten van de gebruiker uitgerold. De update is niet als een nieuwe versie van WhatsApp uitgerold - waarbij gebruikers dus toestemming voor moeten geven - maar de functie is automatisch ingeschakeld.

WhatsApp heeft de FAQ-pagina aangepast, en legt uit wat de nieuwe vinkjes inhouden. Er wordt echter geen verdere uitleg over de nieuwe functionaliteit gegeven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie