abonneren

Instant Apps voor Andoid voor tests beschikbaar

Google kondigde eind vorig jaar op het I/O-event de Instant Apps aan. Dit zijn apps die zonder installatieprocedure op een Android-apparaat gezet kunnen worden. Google gaat deze apps nu verder testen op het platform.

Google werkt voor het testen van de Instant Apps nauw samen met een kleine groep ontwikkelaars. Gebruikers die nu al Instant Apps op hun eigen telefoon willen testen, kunnen dat met de apps van onder meer BuzzFeed en en Wish.

Geen installatie

Normale Android-apps vereisen een vorm van installatie, waarbij diverse onderdelen bij het besturingsysteem worden geregistreerd en geactiveerd. Bovendien plaatsen conventionele apps vaak verschillende bestanden op diverse plekken binnenin het Android-besturingssysteem.

Instant Apps werken op een andere manier. Deze apps vereisen geen registratie in het besturingssysteem en kunnen als een enkel bestand of een set bestanden direct op een Android-toestel worden geïnstalleerd. Het daadwerkelijke binnenhalen van de app verloopt dan echter nog wel via de Play Store.

Met Instant Apps wordt het bovendien gebruikers makkelijk gemaakt om 'tijdelijk' een app te installeren, bijvoorbeeld een app voor het bezoek aan een beurs, of een parkeer-app die alleen werkt in een bepaalde stad.

Ontwikkelaars

Ontwikkelaars van Android-apps kunnen met de nieuwste versie van de SDK nu al native apps ontwikkelen. Voor de bestaande SDK komen dan extra updates beschikbaar, de volledige SDK wordt over enkele maanden verwacht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: Android, google, instant apps

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord