abonneren

Instagram gaat reclame vertonen

Er werd al langer over gefluisterd, maar Instagram (een dochteronderneming van Facebook) heeft bevestigd dat het de komende maanden reclame zal gaan vertonen, tussen de foto's en video's van gebruikers. Zo hoopt het bedrijf inkomsten te genereren uit zijn enorme gebruikersbestand.

Als Nederlander hoef je nog even niets te vrezen: de reclamepilot gaat eerst in Amerika draaien. Instagram benadrukt wel dat er gekozen is voor reclame in de vorm van stijlvolle foto's en video's, zodat gebruikers zo min mogelijk gestoord zullen worden. Ook kun je feedback geven op individuele reclames, of deze blokkeren. Als de pilot succesvol is, gaat Instagram de reclames wereldwijd uitrollen. Eerder gaf het bedrijf al aan dat het in 2014 wilde beginnen met het tonen van reclames. De dienst heeft op dit moment 150 miljoen gebruikers, maar genereert geen inkomsten, omdat de dienst gratis is. Het tonen van reclames is een voor de hand liggende manier om geld te genereren, zonder de dienst betaald te maken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Apps

Tags: reclame

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord