IJslandse app waarschuwt voor coïtus met familielid

In IJsland is de kans vrij groot dat je familie bent van degene waar je best eens een beschuitje mee zou willen eten. Zeker als dat beschuitje er eentje met muisjes wordt, wil je er niet alsnog achter komen dat dat het geval is. Daarom hebben drie IJslandse studenten een app ontwikkeld waarmee direct te checken is of je familie bent van je nieuwe vlam.

De 320.000 inwoners die IJsland telt zouden allemaal afstammen van één familie (93% procent van de bevolking is geboren in IJsland). Grote kans dus dat wanneer je iemand in de kroeg ontmoet, deze persoon ergens familie van je is. IJsland heeft een database waar de complete stamboom van de 720.000 mensen die ooit werden geboren op IJsland is na te pluizen.

Bumpen

Maar zelfs al sta je in de kroeg en de vonk slaat over dan kun je als IJslander  vanaf nu veel sneller checken in hoeverre de andere persoon familie van je is. Met de IslendingaApp  kun je ‘bumpen’ (telefoons tegen elkaar houden) met de telefoon van de ander waarna er door de app in de database wordt gecheckt in hoeverre hij/zij familie van je is.  'Bump the app before you bump in bed' is dan ook de weinig aan de verbeelding overlatende slogan.

Alleen voor IJslanders

De app is alleen te gebruiken met een IJslands burger service nummer aangezien de app connectie maakt met het stamboomregister dat enkel toegankelijk is voor IJslanders. Hierdoor kan de app nagaan hoe iemand zich met een ander verhoudt in het stamboomregister.  Is het een familielid die dicht bij diegene staat (niet alleen fysiek in de kroeg dus) dan gaat er een alarm-belletje af. 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Apps

Tags: app, ijsland, bumpen, sex