Ignition for Android

Met LogMeIn kunt u uw computer op afstand beheren via hun website en via clientsoftware. Nieuw is LogMeIn Ignition for Android, een tool waarmee u ook met uw Android-telefoon in kunt loggen op uw thuis-pc.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

We testen Ignition for Android op een Samsung Galaxy S, voorzien van Android 2.1. De applicatie is erg eenvoudig. Na het inloggen zien we een lijstje met pc's die door installatie van de LogMeIn-software aan ons gratis LogMeIn-account gekoppeld zijn. Het kiezen van de pc brengt, na enige laadtijd, de desktop op het scherm.

De standaardweergave van de desktop is een beetje schrikken. Met touchbewegingen beweegt u het muispijltje en met de bekende pinch-zoombeweging zoomt u met twee vingers in- en uit. Dat is in de standaardinstelling ook wel nodig, want op een full-hd-desktop van 1920 x 1080 is het zeer onpraktisch navigeren. Gelukkig kunt u de resolutie eenvoudig veranderen (800 x 600 is beter te doen). Ook systemen met meerdere schermen kunt u bedienen, maar daarvoor moet u in het menu wel steeds expliciet switchen tussen de monitoren. Speciale toetsen en 'rechtsklikken' bedient u door de desbetreffende opties te kiezen in een halfdoorzichtig menu onderin het scherm. Deze blijft constant in beeld, wat storend is als u onderin het scherm navigeert.

Ignition for Android kost € 24 en is geschikt voor Android 1.5 en hoger. Deze prijs is aan de hoge kant, zeker gezien de beschikbaarheid van gratis vnc-clients. Toch heeft het gebruik wel zijn voordelen. De installatieprocedure is namelijk echt eenvoudig. Het instellen van firewallregels of port forwarding op uw router is niet nodig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • geen instellingen nodig
  • weinig lag
  • besturing op een telefoon onhandig
  • niet goedkoop
 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Apps

Tags: