GTA: Vice City app voorlopig alleen voor iOS

Grand Theft Auto: Vice City 10th Anniversary Edition is voorlopig alleen beschikbaar voor iOS. Vanwege technische problemen komt deze game eind volgende week pas uit voor Android.

Vice City 10th Anniversary Edition is een aangepaste versie van de originele 3D game die tien jaar geleden verscheen voor pc en de spelconsoles. De game speelt zich af in 1986 in de virtuele stad Vice City. Deze stad is neergezet in een typische sfeer die sterk doet denken aan de destijds populaire Amerikaanse tv-serie Miami Vice. De speler kan volop auto's stelen, eindeloos toeren door de tropische stad, en missies uitvoeren voor maffiabazen.

Geoptimaliseerd voor mobiel 
De 10th Anniversary Edition van Vice City is geoptimaliseerd voor het spelen en draaien op mobieltjes en tablets. Verschillende nieuwe functies zijn toegevoegd die speciaal voor de mobiele apparaten zijn ontwikkeld, meldt Rockstar. De gebruikersinterface is schaalbaar gemaakt, de textures hebben een facelift gekregen, de resolutie is verhoogd en objecten die in de verte staan worden beter in beeld gebracht.

iOS
Grand Theft Auto: Vice City is nu beschikbaar in de App Store voor iPhone en iPad in onder andere het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. De Nederlandse taal wordt helaas niet ondersteund. De prijs is met 4,49 euro nog lager dan de gemiddelde prijs van de games die je in de budgetbakken van de speelgoedwinkel kunt vinden. De download is bijna 1 gigabyte.

Android
Gebruikers van mobieltjes en tablets met Android zullen helaas nog even moeten wachten voordat zij de game kunnen downloaden. Rockstar meldt dat de game per ongeluk wel in de Google Play Store verscheen, maar raadt gamers aan deze niet te installeren. Mensen die de game op hun Android-apparaat probeerden te installeren kregen een validatieprobleem. Rockstar hoopt de game eind volgende week gereed te hebben voor dit mobiele platform.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Apps

Tags: games, rockstar, gta vice city