Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Gratis apps kosten batterijtijd

Gratis mobiele apps, die diensten van derden gebruiken om advertenties te tonen, gebruiken aanzienlijk meer van de accuduur dan dezelfde apps zonder de advertenties.

Iets om rekening mee te houden als je geld denkt uit te sparen met gratis apps, maar wel steeds met een snel lege accu wordt geconfronteerd.

Uit universitair onderzoek blijkt dat in sommige gevallen 75% van de energie die door een app gebruikt wordt opgaat aan het tonen van advertenties. Gratis apps gebruiken advertenties om de ontwikkelaars geld te laten verdienen zonder dat ze voor de aanschaf van de app laten betalen.

Het onderzoeksteam van de Purdue University in Indiana in de VS keken naar populaire aps als Angry Birds en Facebook. Omdat het onderzoek op de iPhone niet mogelijk was hebben ze zich beperkt tot Android en Window Phone. In het geval van de Angry Birds wordt 20 % van de energie gebruikt voor het spelen van het spel zelf. Van de rest wordt 45 % gebruikt om de locatie van de speler te achterhalen, om die van gerichte locatieafhankelijke advertenties te voorzien. De tests zijn uitgevoerd met gebruik van 3G-dataverbindingen.

Veel apps houden wel 10 seconden een dataverbinding open na het downloaden van informatie. Voor het tonen van een advertentie moet een centrale server worden benaderd en wordt locatie-informatie opgestuurd.

Volgens de onderzoekers zouden app-ontwikkelaars zich meer moeten inspannen om apps op energiegebruik te optimaliseren.


Bron: BBC

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Apps

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie