abonneren

Google lanceert kindvriendelijke YouTube-app

Vandaag verschijnt een nieuwe app waarmee kinderen veilig op YouTube kunnen zoeken naar filmpjes.

De zogenoemde YouTube Kids-app is een kindvriendelijke manier om te zoeken nvideo's. Ouders kunnen de software beveiligen door middel van leeftijdsrestricties en trefwoorden. Ook kunnen ouders tijdsrestricties instellen, zodat een kind een bepaald aantal uren per dag van de app gebruik mag maken. Ook kan de zoekfunctie compleet worden uitgeschakeld, waardoor een kind alleen door Google aangedragen video's kan bekijken.

Kanalen

De YouTube Kids-app maakt gebruik van standaard videokanalen, die zijn onderverdeeld in Shows, Muziek, Leren en Ontdekken. Deze kanalen worden standaard op het thuis-scherm van de app weergegeven. Mediabedrijven als Jim Henson TV (bekend van de Muppets), DreamWorks TV en Mother Goose Club zullen content gaan aanbieden via de app.

Alleen Android

YouTube Kids komt als eerste uit in de Verenigde Staten, en zal alleen op Android-apparaten beschikbaar zijn. Het is nog niet bekend of en wanneer YouTube Kids in Europa beschikbaar zal komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: kids, YouTube

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord