abonneren

Google Glass Gezichtsherkenning in ontwikkeling

Een derde partij is bezig met het ontwikkelen van een Google Glass-app waarmee gezichten herkend kunnen worden en aan sociale media kunnen worden gekoppeld. Zo kunnen brildragers snel personen herkennen met dezelfde interesses, is het idee. Google zelf wil zijn handen niet branden. De technologie inbouwen in Google Glass stuit op controverse.

Google Glass zal als het aan het bedrijf Lamda Labs licht toch gewoon uitgerust worden met gezichtsherkenning. Dit bedrijf uit San Francisco is bezig met de ontwikkeling van een app voor Google’s slimme bril. Hoewel Google het zelf niet aandurft om gezichtsherkenning in te bouwen, kunnen derde partijen vooralsnog gewoon hun gang gaan met het ontwikkelen van dit soort apps. De zoekgigant zelf heeft al gezegd dat het de gevreesde functionaliteit niet in zal bouwen, wegens de controverse. "We hebben constant gezegd dat we geen gezichtsherkenning inbouwen, tenzij we treffende maatregelen betreffende privacy-bezwaren”, aldus het bedrijf.

Lamda Labs wil gezichten in realtime aan sociale media-informatie koppelen van Facebook, LinkedIn of Google+. Er wordt eerst een foto gemaakt van een persoon, waarna de koppeling kan geschieden. De bedoeling van het bedrijf uit San Francisco is om de foto later overbodig te maken en dat er automatisch live gezichten met data van sociale netwerken kunnen worden verbonden.

Het zou volgens Lamda Labs op feestjes of andere bijeenkomsten bijvoorbeeld mogelijk worden om een match te vinden op basis van gedeelde interesses, waarna met die persoon een gesprek aangegaan kan worden. Of de regels van Google een dergelijke applicatie toe zullen laten is nog niet helemaal duidelijk, maar een dergelijke app wordt ook niet expliciet toegelaten volgens de Google’s regulering.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Apps

Tags: Gezichtsherkenning, Innovatie

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord