abonneren

Gesprekken in Hangouts voortaan via peer-to-peer

Audio- en videogesprekken via Hangouts kunnen voortaan via peer-to-peer-technologie verlopen, zo maakt Google bekend. Data hoeft niet meer via de servers van Google te reizen. De verbinding vindt direct plaats tussen beide computers.

De kwaliteit van de gesprekken zou daardoor verbeteren. Audio kan beter verstaanbaar zijn, terwijl er ook minder vertraging in het beeld kan zitten. Skype werkte ook jarenlang via p2p, maar Microsoft is daar sinds de overname van aan het afstappen. 

Kan een p2p-connectie om wat voor reden dan ook niet tot stand worden gebracht, dan wordt er automatisch teruggeschakeld naar de oude manier van data-overdracht. Je hoeft er zelf niets voor te doen.

Desktop en app

De nieuwe functionaliteit wordt de komende tijd uitgerold. Zodra je aan de beurt bent geweest, krijg je daar een boodschap van. Dat geldt zowel voor de desktopversie van Hangouts, als voor de app-varianten.

Bron: Google

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: google, Hangouts

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord