Gebruik deze 6 apps om je smartphone optimaal te beschermen

Het is net zo belangrijk om je smartphone te beveiligen als je pc of laptop, maar toch doen we het minder vaak. Terwijl op onze telefoons meer persoonlijke chats en foto's staan dan we misschien zouden denken. Met deze 6 apps heb je je telefoon ultiem beschermd tegen malware en diefstal.

1. Find my iPhone (iOS, gratis)

Find my iPhone is één van de apps die Apple zelf heeft ontwikkeld, en die precies bedoeld is om je telefoon te beveiligen als het ergste van het ergste gebeurt en je je telefoon verliest. Als je je iApparaat kwijt raakt en Find my iPhone loopt op de achtergrond, kun je met een ander Apple-apparaat precies zien waar de iPhone zich bevindt. Bovendien is het mogelijk de smartphone op afstand te blokkeren of zelfs helemaal leeg te gooien, zodat in ieder geval je persoonlijke data veilig is.

Overigens is er voor Android-toestellen een soortgelijke app, genaamd Where's My Droid. Ook daarmee is een telefoon op afstand te vinden.

Find my iPhone is hier te downloaden. Where's My Droid vind je hier.

2. Silent Circle (iOS / Android, 75 euro per jaar)

Ietwat aan de prijzige kant, maar met Silent Circle heb je wel een bijzonder degelijke privacy-app in handen. Silent Circle versleutelt standaard alle communicatie via chat, sms en email. De app komt van dezelfde makers als de Blackphone. Je betaalt voor de goedkoopste variant van de app wel zo'n 75 euro per jaar, en daarmee bel je alleen naar andere Silent Circle-gebruikers. Wil je ook 'gewone' nummers kunnen bellen, dan moet je nog dieper in de buidel tasten. Maar dan heb je wel wat.

Silent Circle voor iOS is hier te downloaden, voor Android vind je de app hier.

3. Mobile Vault (iOS / Android, gratis)

Met deze digitale kluis hou je je persoonlijke van je zakelijke data gescheiden. Mobile Vault is een kluis waar je je persoonlijke bestanden in kunt bewaren, die alleen door jou met een wachtwoord te openen zijn. Dat is vooral handig als je je telefoon voor bijvoorbeeld zakelijke doeleinden gebruikt. Er zijn tal van apps als Mobile Vault beschikbaar, maar wat deze app zo prettig maakt is dat hij naast foto's en video's ook contactpersonen en chats kan opslaan.

Mobile Vault is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android.

4. Lookout (Android, gratis)

Lookout is één van de oudste, maar betrouwbaarste antivirus-apps voor Android. De app loopt op de achtergrond en scant de telefoon periodiek op malware en andere vervelende content. Dat doet het trouwens ook telkens als je een nieuwe app installeert of een bestaande update. Lookout komt uit iedere virus-test als één van de besten uit de bus, maar vooral het gebruikersgemak waarmee je de app loopt scannen is populair. De app is bovendien gratis, maar je kunt er ook een klein beetje meer voor betalen om toegang te krijgen tot een functie om je telefoon terug te vinden die de site en een remote wipe te doen.

Lookout kun je gratis downloaden in de Play Store.

5. LastPass (iOS / Android, gratis)

Wederom een oude vertrouwde. LastPass is zonder twijfel de beste wachtwoordmanager die er bestaat, en het is er niet alleen voor de desktop. Ook op je Android- of iOS-toestel werkt de wachtwoordkluis bijzonder goed, zodat je je wachtwoorden veilig maar toch complex kunt houden.

LastPass is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android.

6. Snap secure

Er zijn veel apps die virusscanners voor je mobiel bieden, en ook een hoop GPS-trackers voor wanneer ie gestolen wordt, maar Snap Secure bundelt al die functionaliteiten bij elkaar in één extreem handige app. Met Snap Secure kun je daarnaast je data backupppen naar een server, waardoor je nooit bang hoeft te zijn je vakantiefoto's kwijt te raken. Daarnaast heeft de app trackers die laten zien welke data bepaalde apps van je afnemen, en kan telefoongesprekken en berichten van bepaalde afzenders blokkeren. De kers op de taart is de 'panic button', waarmee je met één druk op de knop een geheime email, sms of tweet versturen met daarin een noodoproep en je locatiegegevens. Snap Secure is gratis te gebruiken, maar voor de handige extra functies betaal je een schamele 12 euro per jaar.

Snap Secure voor iOS vind je hier, voor Android moet je hier zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten